Намери ни
To Top

Марица разкри първия си съперник за „Купа Пловдив”

От 3 до 7 октомври в пловдивската зала Колодрума ще се проведе женският волейболен турнир за Купа Пловдив 2017.

В петото издание на традиционната надпревара домакините от Марица (Пловдив) ще премери сили с пет силни чуждестранни отбора, чиито имена бяха пазени досега в тайна. От днес обаче гостите ще бъдат разкривани един по един.

Първият от тях ще е румънският Динамо (Букурещ).


Женският волейболен отбор на румънския гранд пристига в Града под тепетата като настоящ носител на Купа Пловдив.

Динамо спечели трофея от последното издание през 2016 година с 2 победи, 6 точки и 8:6 гейма от три изиграни мача в зала Пловдивски университет. В решаващия последен двубой от турнира тимът от Букурещ надигра домакините от Марица с 3:1 гейма.

Основаният през 1954 година Динамо е 22-кратен шампион на Румъния и 11-кратен носител на националната купа. В международен план, букурещкият гранд два пъти е стигал до полуфинал в европейския клубен турнир за КЕШ (предшественик на сегашната Шампионска лига).

През сезон 2016-2017 Динамо завърши на пето място в шампионата на Румъния и няма да участва в предстоящото издание на европейските клубни турнири. Освен за да защитава трофея си от 2016 година, румънският тим ще използва участието си у нас, за да се подготви за новия сезон в националното първенство, което започва на 14 октомври със столично дерби срещу съгражданките си от КСМ Букурещ.

Ощр от категория Волейбол