sportove.net

Данчо Йовчев хваща греблата за уникално състезание

На 17 септември най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот „Живей Активно!“, организирана от Нестле България с подкрепата на Министерство на младежта и спорта и Община Пловдив, ще предизвика жители и гости на града да се включат в една необичайно енергизираща надпревара.

Наред с множеството активности, разпръснати из целия град, едно от най-емблематичните средища на спорта в Пловдив – гребната база, ще бъде домакин на Драконова надпревара. Новите атракционни драконови лодки ще се впуснат в невиждано състезание по гребния канал.

Начело на двата отбора ще застанат олимпийската легенда Йордан Йовчев и музикалното дуо Pavell & Venci Venc.


Точно в 13:00 ч. на новите драконови лодки ще се качат капитаните, заедно с подбрани отбори и в епичния сблъсък ще излъчат носителя на драконовото отличие Живей Активно! 2017.

За да се присъединят към някой от двата звездни отбора, феновете трябва да покажат как живеят активно на фейсбук страницата на инициативата, а капитаните на двата отбора ще изберат своите съотборници сред тях.

В рамките на тазгодишното издание на „Живей Активно“ пловдивчани ще имат възможността да станат част и от редица други спортни активности и да ги споделят с най-близките си.

Сутринта на Пеещите фонтани ще се съберат ентусиастите със скейт и ролери, а пред Общината ще бъде организиран пешеходен марш с Евгени Иванов-Пушката, Тити Папазов и Владо Николов. Йордан Йовчев и Любомира Казанова ще бъдат с колела пред Народната библиотека „Иван Вазов“ за велошествие.

На стадион Пловдив на Гребната база Тезреза Маринова и Plovdiv Run ще бягат 5 километров маратон, а след това ще се включат в различни спортни предизвикателства. В парк Лаута стопани и кучета ще тичат в първото пловдивско издание на маратон за кучета, предвождани от професионалния треньор Асен Аролски от AATraining.

Официалното откриване ще се състои от 10:00 на площад „Централен“ с участието на плеяда от български спортни и музикални звезди.


Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.