Намери ни
To Top

Конте прави ротации в състава за мача с Карабах

Мениджърът на Челси Антонио Конте призна, че най-вероятно ще даде почивка на голяма част от своите титуляри за първия мач на тима от груповата фаза на Шампионската лига. Утре сините приемат на своя „Стамфорд Бридж“ дебютанта Карабах (Азербайджан) в среща от група C.

„Когато трябва да изиграеш 7 срещи за 21 дни е нормално да направиш ротации в състава. Спокоен съм от този факт, защото вярвам на своите играчи, заяви Конте на официалната пресконференция преди утрешния мач с шампиона на Азербайджан.


„Сега започваме новата кампания в Шампионската лига. Да изиграеш 60, 65 мача е нещо нормално, но в никакъв случай не е лесно. По времето, когато бях футболист понякога играчите получаваха почивка преди мач от Шампионската лига. В Англия обаче подобно нещо е трудно постижимо. Когато взимаш решения относно състава, винаги има риск – дали да играеш със същите играчи, с които си играл срещу Лестър и впоследствие да чуеш нещо от сорта „защо не направихте промени в тима, след като тези играчи бяха уморени. Всеки знае, че когато печелиш, то значи си взел най-доброто решение. Но ако загубиш – най-лошото. Затова трябва да бъда реалист и спокойно да преценя най-добрия вариант за тези седем срещи“, сподели още италианския специалист.

Ощр от категория Шампионска лига