Намери ни
To Top

Антич смени Истанбул с Белград

Цървена звезда осъществи един от най-впечатляващите трансфери в баскетболна Европа преди началото на сезон 2017/2018. Сръбските шампиони официално обявиха привличането на Перо Антич, който разтрогна договора си с актуалния клубен първенец на континента Фенербахче, за да се завърне в Белград с контракт за една година.

35-годишният македонец игра за Звезда между 2005 и 2007 година като и до днес продължава да е огромен любимец на феновете на клуба. При предишния си престой в сръбската столица Перо спечели Купата на Сърбия, а след това се наложи като ключов играч за Олимпиакос и Фенербахче, печелейки общо три титли в Евролигата.


210-сантиметровият Антич е играл още за Работнички (Скопие), АЕК (Атина), Лукойл Академик, Локомотив Кубан и Атланта Хоукс.

Перо е поредният балканец, който ще играе за Цървена звезда. Единствените играчи в състава на клуба, които не са от региона са Джеймс Фелдайн (Доминиканска република), Матиа Лесор (Франция) и Тайлър Рочести (САЩ), който обаче има и черногорски паспорт. Останалите в състава на Душан Алимпиевич са изцяло представители на бившите югорепублики.

Ощр от категория Баскетбол