Намери ни
To Top

Лейкърс нареждат Коби до най-великите през декември

Коби Брайънт се оттегли от професионалния баскетбол след края на сезон 2015/2016. Гардът си тръгна изцяло в свой стил и вкара 60 точки на Юта в последния си мач, а Лос Анджелис го изпрати с победа. Сега, малко повече от един пълен сезон, след отказването си, Коби ще получи от Лейкърс и най-голямата чест, която всеки един отбор от НБА може да окаже на легендарните си играчи – тимът ще извади от употреба неговите номера, масово твърдят медиите в Калифорния.

Официално потвърждение все още липсва, но притежателите на абонаментни карти са получили съобщение, че на 18 декември ще има “специално събитие” и то ще се случи преди домакинството на Голдън Стейт Уориърс.


Брайънт ще се превърне в десетият играч в клубната история, на когото Лейкърс показват уважението си по този начин. По всяка вероятност става дума и за двата екипа, с които той игра през кариерата си в Холивуд – №8 и №24. Коби игра за Ел Ей през цялата си кариера в НБА, продължила 20 години, за които той спечели 5 титли, 18 пъти бе избиран в Мача на звездите и още 15 пъти попадаше в най-добрите отбори на сезона.

До момента Лейкърс са извадили от употреба номерата на Уилт Чембърлейн, Елджин Бейлър, Гейл Гуудрич, Меджик Джонсън, Карийм Абдул-Джабар, Шакил О’Нийл, Джеймс Уорти, Джери Уест и Джамал Уилкс.

Ощр от категория Баскетбол