Намери ни
To Top

Президентът на ПСЖ: Други даваха повече за Мбапе

Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал Хелаифи разкри любопитни детайли около привличането на 18-годишната сензация на френския футбол Килиан Мбапе от Монако. За да не се наруши финансовият феърплей, от ПСЖ взеха Мбапе под наем с уговорката да платят 180 милиона евро за правата му след сезона. В битката за подписа на считания за следващата голяма звезда младок се включиха и други клубове, но накрая патриотизмът на Мбапе е надделял.

„Няколко клуба даваха повече пари.


Борбата беше много сериозна. Но с разговори го убедихме да избере нас. Той повярва в амбицията на проекта ни. Килиан е французин и парижанин и ПСЖ му е в сърцето. Той избра нас, защото не искаше да напуска Франция, а също така мечтае да остави следа в Шампионската лига с френски отбор. Той призна, че е мечтаел да стане играч на нашия клуб“, споделя Хелаифи.

Босът на парижани разкри също, че собствените доходи на ПСЖ растат и той вече не е така зависим от парите на Катар. Нещо повече – в последните два сезона ПСЖ е на печалба.

„Плановете ни са да вдигнем доходите с 20-40 процента и към 30 юни 2018 година да сме покрили изискванията на финансовия феърплей. Затова съветвам тези, които искат от УЕФА да проведе разследване срещу нас, да се успокоят, и да гледат собствените си работи“, каза още Хелаифи.

Ощр от категория Трансфери