Намери ни
To Top

Надал: Невероятно е, че отново играя тенис на най-високо ниво

Рафаел Надал завоюва 16-ата си титла в турнирите от Големия шлем и трета на US Open, след като победи с 3:0 сета южноафриканеца Кевин Андерсън. Водачът в световната ранглиста бе много щастлив от успеха и сподели, че за него най-важно е било да запази концентрация в края на третия сет, за да не допусне връщане на пробива.

„Това бяха две много специални седмици за мен. Невероятно е, че започнах годината с титла в Австралия, а сега спечелих и тук.


Работих много след контузиите и съм щастлив, че отново играя тенис на най-високо ниво. Кевин е труден съперник, който притежава мощен сервис и силни удари от основната линия. Знаех, че трябва да взлизам агресивно във всяко разиграване. На всяка ценя исках да затворя мача в три сета, защото в противен случай всичко можеше да се случи. За щастие, запазих концентрация. Стремях се да използвам добре сервиса си и постоянно сменях посоката, за да не позволя на Кевин да се нагоди“, сподели Надал.

„Чичо ми Тони е един от най-важните хора в живота ми. Научил съм много от него. Той ме направи по-силен и ме накара да не спирам да вярвам в себе си“, добави Рафа.

Ощр от категория Тенис