Намери ни
To Top

Пирин се подигра с Локо Пд, пропусна да го бие с двуцифрен резултат

Пирин разпиля Локомотив (Пловдив) в мач от осмия кръг на Първа лига, но го победи само с 5:0 в Благоевград. Станислав Костов наниза два гола във вратата на пловдивчани, а по веднъж се разписаха Анте Рениа, Аймен Суда и младият Петър Христов.

Освен това благоевградчани пропуснаха поне още 4-5 възможности за нови попадения, а на два пъти и гредите спасиха гостите след изстрели на Аймен Суда и Радослав Кирилов.

Домакините можеха да открият резултата още в 20-ата секунда.


Тогава те организираха опасна атака отдясно, последва центриране към Станислав Костов, който овладя и шутира от точката на дузпата, топката първо срещна крак, а после и ръката на гостуващ бранител. Благоевградчани поискаха дузпа, но реферът Станислав Ставров остана безмълвен.

Натискът на Пирин се материализира в 6-ата минута, когато Рениа се включи отлично отдясно и центрира по земя към непокрития Костов, който този път без проблем вкара за 1:0. Само 180 секунди по-късно орлетата нанесоха втори удар. Аймен Суда напредна през центъра на терена и подаде към Анте Рениа, който с великолепно поемане елиминира защитник в черно-бяло и технично вкара в близкия ъгъл на Диао за 2:0.

В 16-ата минута Локо можеше да се върне в двубоя, когато Дани Кики бе изведен зад централните бранители на домакините, но сбърка при паса към оставения абсолютно непокрит Дино Мартинович. Добрата атака мотивира гостите, които се изнесоха в по-предни позиции и в 29-ата минута като по чудо не отбелязаха. Пламен Крумов изпълни много добре пряк свободен удар, който нацели напречната греда и тупна на сантиметри пред голлинията.

Пирин отговори подобаващо само 120 секунди по-късно. Рениа намери Костов в наказателното поле, нападателят напредна и шутира с десния крак, но за късмет на гостите диагоналният му изстрел профуча покрай дясната греда.

В следващата атака играчите на Пирин отново комбинираха добре. Костов пусна към Кирилов, който се освободи добре от защитник и стреля останал очи в очи с вратаря Диао, но в аут. Далеч по-добрата игра на домакините отново даде резултат в 43-ата минута, когато поредна опасна атака отдясно завърши с центриране, което достигна до Станислав Костов. Нападателят овладя топката и с бомбен шут отбеляза втория си гол и трети за Пирин.

Секунди след попадението Аймен Суда за малко не вкара за четвърти път, тъй като уцели лявата греда.

Греда, но напречната, нацели и Радослав Кирилов две минути след началото на втората част, когато нападателят опита да прехвърли излезлия извън наказателното поле Диао.

В 71-ата минута Аймен Суда вкара след подаване на Костов за 4:0, но попадението трябваше да бъде отменено, защото голмайсторът бе в засада. Пирин продължи да атакува до края на мача и две минути преди да изтече редовното време резервата Петър Христов вкара пети гол с фронтален шут от 11 метра.

Така Пирин записа втора победа в първенството, а Локо допусна най-тежката си загуба от началото на сезона.

Ощр от категория Анализ