Намери ни
To Top

Чорбаджийски гори заради нов! ЦСКА вади капитана си на тезгяха

ЦСКА слага капитана Божидар Чорбаджийски на тезгяха. Мястото на защитника в титулярния състав вече е под сериозна въпросителна след идването на опитния французин и шесткратен шампион на България Александър Барт, пише „България днес“. Двамата ще се борят за една позиция в центъра на отбраната, тъй като мястото на Николай Бодуров е бетонирано.

Очаква се постепенно далеч по-рутинираният Барт да измести Чорбаджийски от титулярния състав в повечето мачове.


Именно затова шефовете на ЦСКА-София планират да форсират продажбата на национала. Това ще стане най-вероятно през зимата, тъй като трансферният прозорец в почти цяла Европа затвори. От близо година Чорбаджийски е следен от турския „Трабзонспор“, който е най-настоятелен за подписа му. Трансферите в Турция приключват тази вечер, но вероятността днес да има сделка е минимална и тя вероятно ще бъде отложена за зимата. На няколко пъти емисари на турските „Трабзон“, „Касъмпаша“ и „Коняспор“ гледаха на живо изявите на капитана и останаха доволни от показаното. В момента цената на защитника е около 1 млн. евро и „червените“ са склонни да се разделят с него за подобна сума.

Чорбаджийски бе харесан и от английския „Мидълзбро“, но засега няма конкретна оферта към него. Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев е наясно, че цената на национала ще падне, при положение че не е титуляр и най-вероятно ще ротира Чорбаджийски с французина Барт.

Ощр от категория Футбол