Намери ни
To Top

Чембърлейн: Ливърпул беше единственият избор за мен

Алекс Оклейд-Чембърлейн призна, че решението да напусне Арсенал е било трудно, но според него Ливърпул е правилният клуб за бъдещото му развитие. Английският национал премина на “Анфийлд” в последния ден от трансферния прозорец за 35 милиона паунда. Той бе искан и от Челси, но за него мърсисайдци са били единственият избор.

“Да напусна Арсенал беше трудно решение.


Това беше много трудно, но Ливърпул беше единственият ми избор по отношение на клуба, в който бих играл, заяви Оклейд-Чембърлейн пред “Скай Спортс”. – Отборът и усещането за клуба като цяло просто ми допадаха. Миля, че ни очакват много вълнуващи неща тук и особено с този мениджър. Исках да направя така, че да съм част от това. Много съм щастлив, че ще имам тази възможност.”

Полузащитникът се присъдини към Арсенал, когато беше на 18 години. Той пристигна от Саутхамптън и изигра 198 мача за “артилеристите”, вкара 20 гола и спечели три пъти Купата на Англия. Алекс признава, че усещането да е играч на Ливърпул е малко странно.

“Вълнуващо е, но и малко нереално. Когато си в един клуб толкова години, свикваш с това и една подобна промяна е малко странна. В началото е трудно, но се вълнувам за бъдещето”, сподели още той.

Ощр от категория Футбол