Намери ни
To Top

Интересен факт за проблемите в Лудогорец! Спомняте ли си, че…

Случайност или не? Това е въпросът, който е логично да си зададем, следейки какво се случва в българския шампион Лудогорец. След минути орлите ще представят в София новото си попълнение Милан Борян. Канадският вратар идва, меко казано, „на пожар“, след като зелените останаха без опитен човек под рамката за дебюта си в Шампионската лига срещу Ливърпул. Владо Стоянов е наказан, а Иван Чворович – контузен и чакащ операция.


Интересно е, че другият български отбор, който игра в Шампионската лига, също имаше подобни вратарски проблеми на старта си. И за да бъдат още по-големи съвпаденията, през 2006 г. Левски също изтегли тежък жребий, отредил му гранд от Англия и Испания – Челси и Барселона.

Тогава на Левски се наложи да прибягва до услугите на трима вратари – Георги Петков, Ники Михайлов и Божидар Митрев. Интересното е, че Михайлов бе сменен, след като си заби нелеп автогол, а след това ощастливеният Вердер му мушна още два, при това само за полувреме насред София.

През 2006 г. сините вратари извадиха общо 17 пъти топката от мрежите си, макар че далеч не е редно да ги упрекваме за повечето попадения, както и да търсим отговорност само от тях за нулевия актив. Дали тези на Лудогорец могат да допуснат значително по-малко и да спомогнат за първи „български“ точки в Лигата на богатите?

Ощр от категория Анализ