Намери ни
To Top

Глазгоу задържа българин за още година

Българският баскетболист Борис Матраков ще играе за Глазгоу Рокс и през следващия сезон, съобщиха от клуба. 23-годишното крило направи дебюта си в професионалния баскетбол през миналата година именно с шотландския тим, който се състезава в първенството на Великобритания.

198-сантиметровият Матраков изигра 26 мача за Рокс в първенството и за 8.9 минути на мач се отличаваше с по 3.


5 точки, 2.2 борби, 0.6 асистенции, 0.4 отнети топки и 0.1 блокирани изстрела. Той бе доста ефективен в стрелбата от игра с 54.1% успеваемост, а тимът му завърши трети в крайното класиране.

“Щастлив съм, че ще играя за Глазгоу Рокс и тази година. Клубът се движи в страхотна посока и съм отпимист. Нямам търпение отново да изляза пред нашите фенове и се надявам да спечелим отличие”, каза софиянецът пред клубния уебсайт.

Матраков си спечели място в състава на елитния британски тим чрез принципа на свободните пробни тренировки, които се организират ежегодно преди сезона. Във финалната фаза на сезон 2016/2017 той получи немалък вот на доверие и в последните седем мача от кампанията помогна на отбора да се класира за плейофите със средно 8.7 точки за 19.0 минути на двубой.

Ощр от категория Баскетбол