Намери ни
To Top

Манчестър Сити ще съди шефа на испанската Ла Лига

Собствениците на Манчестър Сити обвислят възможността да дадат на съд президента на испанската Ла Лига Хавиер Тебас заради коментарите му за трансферната политика на английския клуб. Тебас се изказа много остро спрямо Сити и ПСЖ на конференция в Манчестър. Атаката му беше насочена към катарските собственици и на двата клуба.

„ПСЖ и Манчестър Сити с техните петродолари ще ни вземат всички играчи.


Трябват ни повече пари от тв права“, заяви Тебас.

„Думите му не са достоверни. Ще потърсим консултация с квалифициран юрист и ще действаме спрямо препоръките му спрямо него“, заявиха от City Football Group, компанията, която е собственик на Сити.

Ръководството на френската професионална футболна лига (LFP) също остро осъди коментара на президента на испанската Ла Лига Хавиер Тебас за трансферната политика на Пари Сен Жермен. Според Тебас ПСЖ и Манчестър Сити нанасят непоправими поражения на футболната индустрия и призова УЕФА да разследва двата клуба за нарушаване на правилото на финансовия феърплей.

„Това са недостойни коментари, които не подхождат на служебното му положение. Само УЕФА може да дава оценки спазва ли се или не правилото за финансов фееърплей. Ръководството на Лига 1 подкрепя ПСЖ в тази безчестна кампания, която се води от страна на други клубове от Европа. С действията си клубът работи за повишаване на авторитета на турнира. Благодарение на инвестициите на ПСЖ шампионата се радва на повишен зрителски интерес“, пишат от Лига 1.

Ощр от категория Футбол