Намери ни
To Top

Минесота обратно в играта за „уайлд кард“

Минесота Туинс излезе с едни гърди напред в преследването на втората „уайлд кард“ в Американската лига на МЛБ. „Близнаците“ победиха Тампа Бей Рейс с 10:6 като гост и излязоха на второ място в алтернативното класиране, с половин мач аванс пред Лос Анджелис Ейнджълс и с три мача пред „лъчите“. Лидер за първото допълнително място в плейофите е Ню Йорк Янкис.

Едуардо Ескобар батира 3 от 5 с троен хит и 3 RBI, а Брайън Дозиър и Еире Адрианса удариха по един хоумрън за Минесота.


Изстрелът на Адрианса бе при двама рънери на база и венецуелецът също завърши с 3 RBI за гостите на ст. „Тропикана Фийлд“. Освен Дозиър по една точка за тима от Минеаполис вкараха още Роби Гросман и пинч-хитърът Макс Кеплер.

Шестима питчери хвърляха за Туинс, като победител излезе четвъртият от тях – Тейлър Роджърс (W 7-6), изработил ининг и 1/3 без точка в 6-ия и 7-ия. За домакините на възвишението се изредиха седмина, четвъртият от които – Стив Сишек (L 3-2), направи само един аут в 7-ия ининг, но пусна решаващите 3 точки от 2 хита и една база за боли.

„Още е рано да се говори за задължителни победи. Но с оглед на обстоятелствата и факта, че идваме от тежка серия срещу Канзас Сити Роялс, а и загубихме първите два мача тук, изглежда, че прекъснахме негативния момент. Надявам се, че това ще ни върне обратно в правилната посока“, сподели мениджърът на Минесота Пол Молитър.

Трима играчи на Рейс удариха хоумръни – Евън Лонгория със соло изстрел, Лукас Дуда с двама рънери и Кевин Кирмайър с един. Това бяха и всички отбелязани точки за отбора от Сейнт Питърсбърг, който бе спечелил предишните два мача от серията с 11:4 в понеделник и 2:1 във вторник.

„Във Висшата лига е трудно да разчистиш на нула която и да е серия – коментира десният аутфилдер на Тампа Бей Стивън Соуза-младши. – Имахме шансове да спечелим и този мач и всеки от нас се бори. Знам, че взехме серията, но все пак можеше да победим и в трите мача. Това щеше да е огромен плюс.“

Тампа Бей Рейс – Минесота Туинс 6:10

ст. „Тропикана Фийлд“
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
МИНЕСОТА
1
3
0
0
2
0
3
0
1
10
12
0
ТАМПА БЕЙ
1
0
3
0
2
0
0
0
0
6
8
1

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 6 СЕПТЕМВРИ:

Американска лига

Оукланд Атлетикс – Лос Анджелис Ейнджълс 3:1
Балтимор Ориолс – Ню Йорк Янкис отложен
Бостън Ред Сокс – Торонто Блу Джейс 6:1
Детройт Тайгърс – Канзас Сити Роялс 2:13
Чикаго Уайт Сокс – Кливланд Индиънс 1:5
Сиатъл Маринърс – Хюстън Астрос 3:5

Национална лига

Синсинати Редс – Милуоки Бруърс 7:1
Питсбърг Пайрътс – Чикаго Къбс 0:1
Маями Марлинс – Вашингтон Нешънълс 1:8
Ню Йорк Метс – Филаделфия Филис 6:3 (6 ининга)
Колорадо Рокис – Сан Франциско Джайънтс 3:11
Сан Диего Падрес – Сейнт Луис Кардиналс 1:3
Лос Анджелис Доджърс – Аризона Дайъмъндбекс 1:3

Интерлига

Атланта Брейвс – Тексас Рейнджърс 5:4

Ощр от категория Спорт