Намери ни
To Top

Сираков: Подрязват крилата на всеки, който съперничи на Лудогорец

Легендата на Левски Наско Сираков нападна жестоко съдийството на Никола Попов във вчерашния мач на „сините“ срещу Лудогорец. В предаването „Тази сутрин“ по „Би Ти Ви“ членът на Изпълкома на БФС заяви, че е видял три сериозни грешки на реферите само до 20-ата минута на мача.

„Вчера, нетипично за българската действителност, имаше феноменална атмосфера на стадион „Георги Аспарухов“. Имаше два отбора с амбиции.


Постарах се, като се върна у дома, да гледам и повторенията по телевизията. До 20-ата минута има три безумни съдийски грешки. Игра с ръка на Анисе в наказателното поле на Левски, продължава да играе след това, опитва се да вкара гол. Задължително жълт картон. След три минути прави груб фаул – получава жълт картон. Контраатака на Левски, фаул на Дяков или срещу Гомес, или срещу Вутов, отново предупреждение само. След това Дяков получава резонния жълт картон и в 20-ата минута вече тази ситуация с Натанаел, която не трябва да се случва във футбола, защото има два удара в рамките на секунда. Удари с лакът и юмрук в лицето на Вутов, което от самолет се вижда, че е класически червен картон. Страничният съдия сигнализира, дава се жълт картон. Оттам нататък вече няма смисъл да се обсъжда следващите 60-70 минути какво се е случило и как е било съдийството“, заяви Сираков.

„Тук искам да кажа, че ако ме бяха попитали преди мача кой съдия трябва да свири, аз щях да кажа Никола Попов. Защото смятам, че той е в момента най-добрият. Има едно силно качество – неподкупен е. Не казвам дали съдийството е целенасочено. Казвам това, което видях. Но това са неща, които влияят изключително много на българския футбол. Най-страшното е, че забелязвам в последните години, че това е тенденция на мачовете с Лудогорец. Аз знам, че сега там ще се появяват десет блюдолизци, които да ми отговарят, но Лудогорец никога не се е оплаквал от съдиите в тия дербита. То не бяха мачове с Левски миналата година, с ЦСКА, финали за Купата, финали за Суперкупите. Всички отбори пропищяха от съдиите. Това не може да бъде случайно. Тук трябва да се замислим“.

„Винаги, когато някой отбор по някакъв начин, в някаква ситуация, понадигне глава, и е готов да съперничи и да оспори това превъзходство в последните години на Лудогорец – му биват подрязана крилата. Поне това е тенденцията, която аз забелязвам. Мога да извадя 100 примера. Левски почва да надига глава. Левски още не е в това състояние, в което трябва да бъде, но се забелязват изключително много положителни неща и не може да се спира по този начин. А и това разочарование, което изпитаха тези 16, 17, 18-хиляди на стадиона“, обяви Сираков.

Ощр от категория Футбол