Намери ни
To Top

ЦСКА урежда Барт и Лое днес

ЦСКА ще картотекира днес двете си нови попълнения от миналата седмица – централния защитник Александър Барт и вътрешния халф Раул Лое. Цялата документация по уреждането им вече е налична в клуба, но не бе внесена вчера заради националния празник по повод съединението на Княжество България и Източна Румелия. От „Армията“ потвърдиха, че жълтата карта на Александър Барт е пристигнала, а и Лое не би трябвало да има проблеми да играе още утре, ако попадне в плановете на треньора Стамен Белчев.

„Ще можем да използваме и двамата срещу Верея“, коментираха от ЦСКА.


От футболния съюз също заявиха, че не очакват нещо да попречи на картотекирането на Барт и Лое.

„Разбрали сме с ЦСКА представители на клуба да дойдат утре (б.а. – днес) да картотекират двамата играчи. Доколкото знам, не би трябвало да има проблеми с документацията. Ще я разгледаме и ако всичко е точно, те ще бъдат уредени за предстоящия кръг“, коментира пред „Тема Спорт“ председателят на Спортно-техническата комисия на БфС Неделчо Михайлов.

Лое със сигурност няма да е титуляр в утрешния мач с Верея от 20:00 часа на „Армията“, тъй като е изостанал с физическата подготовка. В момента камерунецът с френски паспорт се готви по индивидуална програма, изготвена от кондиционния екип на отбора. Лое се нуждае от още поне седмица, докато навлезе в по-добра форма. Той е разтрогнал на 1 юли с отпадналия от испанския елит Осасуна и оттогава не е водил пълноценна подготовка.

Ситуацията около Барт е по-различна. Само допреди седмица французинът игра за Университатя Крайова, изкарал е и целия летен лагер с румънския тим, така че пред него няма пречки да се появи на терена утре. Много е вероятно централният защитник да дебютира официално срещу Верея, след като записа едно полувреме в контролата с Марица (3:1). Раул Лое също бе 45 минути на терена срещу пловдивчани.

В състава на ЦСКА няма контузени футболисти, а от вчера с отбора тренира и вратарят Витаутас Черниаускас, който имаше ангажимент със селекцията на Литва, но не записа минута.

Ощр от категория Футбол