Намери ни
To Top

Венгер: Отказах се от до 70 млн. за Алексис, а после ще трябва да дам толкова за нов

Арсен Венгер сподели своето виждане за бурното развитие на трансферния пазар през последните години. Мениджърът на Арсенал изпадна в трудната ситуация да избира дали да продаде Алексис Санчес и Месут Йозил, чийто договори изтичат, или да ги задържи, за да може да използва услугите им, рискувайки в края на сезона да ги изпусне за без пари.

“Когато оставиш Алексис Санчес да навлезе във финалната година от контракта си, това означава, че си жертвал приход от 60-70 млн. паунда


. В същото време в края на сезона ще трябва да купиш някого за същата сума. Ето защо цената, която плащаме, за да жертваме един или двама, е голяма”, заяви той пред beIN Sports.

Към днешна дата в Англия имаме 107 футболисти, които навлизат в последната година на договорите си – продължи Венгер. – Вече има пълна промяна в начина, по който играчите гледат на своите кариери. Първо, всички футболисти очакват да получават по-високи заплати, защото взимат под внимание инфлацията, и второ – защото цените на пазара така скочиха, че клубовете не искат да плащат такива високи суми за играчи, които все пак са добри, но това няма да промени живота им.”

“Обемът на пари е абсолютно несъразмерен с реалността. Ще ви дам пример с Усман Дембеле: независимо колко добре работиш като треньор, няма как за една година да вдигнеш цената на един футболист от 15 млн. евро на 150 млн. евро. Вече я няма онази сметка между това колко да инвестираш и колко ще си възвърнеш. Вече е просто дали можеш да купиш, или не”, завърши френският специалист.

Ощр от категория Футбол