Намери ни
To Top

ПСЖ и Сити били като хванати да пикаят в басейна

Президентът на Кралската футболна лига на Испания Хавиер Тебас отново се нахвърли върху Пари Сен Жермен и Манчестър Сити, за които твърди, че нанасят непоправими поражения на футболната индустрия. Както е известно от няколко дни насам, той призова УЕФА да разследва двата клуба за нарушаване на правилото на финансовия феърплей.

“Те направо се присмиват на това правило, а в същото време съответните организации не предприемат нищо”, заяви Тебас по време на реч на сбирка на SoccerEx.

“ПСЖ и Сити са като хванати да пикаят в басейна, а Неймар да го прави направо от трамплина – продължи шефът на испанския футбол.


– Не можем да приемем това. ПСЖ да изкарва повече пари от спонсорски договори от Манчестър Юнайтед?! Това е невъзможно, това е финансов допинг. Тук виждаме как определени клубове имат предимство пред други, което обаче не идва от самите отбори. Това сега са ПСЖ и Сити, а в миналото беше Челси. Налице е изключителен риск, когато въпросните потоци от средства идват от държави и правителства. Ако примерно Юнайтед беше купил Неймар от Барселона, то ние нямаше да се оплакваме, защото това щеше да си е по правилата. Манчестър Сити обаче вече е платил близо милиард евро за трансфери, а французите – почти 950 млн. евро. Ако не поемем контрола върху това, цялата индустрия ще се сгромоляса. УЕФА и други институции като Европейския съюз са длъжни да предприемат разследване.”

Тебас намеква, че Манчестър Сити е спонсориран от правителството на ОАЕ, а зад ПСЖ стои Катар.

Ощр от категория Футбол