Намери ни
To Top

Третото издание на щафетния маратон на София ще се проведе на 6 септември по случай Съединението на България

Третото издание на щафетния маратон на София ще се проведе на 6 септември от 9:00 часа със старт-финал пред националния стадион „Васил Левски“. Надпреварата е посветена на 132-рата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

На старт ще застанат повече от 60 отбора, а сред бегачите ще са олимпийската шампионка Тереза Маринова, Евгения Раданова – българката с най-много медали от зимни олимпийски игри, Павлина Филипова – една от най-добрите ни биатлониски с две четвърти места от олимпийски игри, както и рекордьорката по трасето от връх Ком до нос Емине Антония Григорова.

В различните отбори ще се състезават и част от най-добрите бегачи на България в момента, сред които са Йоло Николов, Даниела Йорданова – медалистка от европейски и световни първенства в средните и дълги бягания, Цветелина Кирилова – национална рекорьорка на 1000 м и др.


По традиция ще бягат и популярни личности, които не са свързани с леката атлетика. Тази година сред звездните участници са Део и футболният треньор Милен Радуканов.

Всеки отбор на София Екиден Маратон 2017 се състои от шестима бегачи, които ще изминат дистанциите по постове от 5 км, 10 км, 5 км, 10 км, 5 км и 7,195 км – което общо прави класическата дистанция от 42,195 км.

Щафетният маратон е официално призната дисциплина от международната федерация по лека атлетика (IAAF).

Ощр от категория Спорт