Намери ни
To Top

Григор Димитров се завърна в Хасково

След дълго отсъствие звездата на родния тенис Григор Димитров се завърна в родния си град Хасково. Днес той пристигна на тенис-кортовете на спортната площадка „Юнак“, където се провежда 4-дневен турнир за деца до 8, до 10, и до 12 години за купа „Хасково“. 26-годишният тенисист бе посрещнат с възгласи „Григор ! Григор !“ от малките състезатели. На спортното съоръжение шампионът от Синсинати проведе и среща с кмета на града Добри Беливанов.


„Темата бе развитието на спорта в Хасково“, казаха от общинския пресцентър.

Деветият в листата на АТР Димитров изрази задоволството си от новата спортна база. „Кортовете са супер. Мога да тренирам и тук. Искам да виждам повече деца на това място“, каза той. В края на юни т. г. базата бе дадена на 25-годишна концесия на тенис клуб „Хасково 2015“, в който Григор е записан под щ1. Зам.-председател на клуба е бащата на звездата Митко Господинов. В нея досега са вложени над 280 000 лева. С Григор бяха още майка му Мария и баща му Митко.

„US Open приключи малко по-рано за мен. Но като цяло имах добри 7-8 седмици в Щатите и сега започвам да се подготвям за Азия. Смятам, че за турнира в Шанхай, който предстои, имам добри шансове“, заяви преди журналисти Димитров. Той уточни, че до края на годината има 5-6 турнира и че целите му си остават същите. След това започвам отново. Трябваше ми обаче наистина малко почивка, добави тенисистът. Димитров сподели още, че е хубаво да се видиш с роднините си и мястото, откъдето си тръгнал при неговия толкова бърз живот – всяка седмица на различно място.

„Връщането ми у дома ми дава голяма сила и перспектива за бъдещето и винаги след това се чувствам доста по-отпочинал. Защото знам, че после трябва отново да започна с тренировките, с фитнеса, и въртележката започва отново да се върви“, посочи Димитров. „Затова максимално използвам дните като днешния, в които съм свободен да правя това, което ми се иска“, добави той. Григор разговаря с децата от тенис клуба и раздаде десетки автографи по време на едночасавия си престой на базата „Юнак“.

Ощр от категория Тенис