Намери ни
To Top

Домусчиев отговори на основното обвинение към Лудогорец

Благодетел №1 на родния шампион Лудогорец – Кирил Домусчиев, отговори на основното обвинение към разградския клуб в последно време – че европоходът на орлите трябвало да бъде национална кауза. Бизнесменът споделя в интервю за в. „24 часа“, че целта на Лудогорец била да радва феновете на футбола, а това с каузата било хорска приказка, която често се споменавала в медиите. Досумчиев не желае срещите на Лудогорец да се възприемат като подобна кауза и било личен избор на всеки дали ще подкрепи българския представител в групите на Шампионската лига.

„Не държа на национална кауза. Лудогорец си е Лудогорец. Този, който сме създали, и този, който искаме да бъде. Това, че трябва да радва феновете, е една от причините, заради които го направих. В крайна сметка, когато играеш красив футбол, е нормално да печелиш и фенове. Това за националната кауза го вкараха може би медиите, може би хората. Някои се опитаха да ни обвинят, че не може да претендираме, че сме национална кауза. Не претендирам и не искам да сме национална кауза. Каня всеки на стадиона, който иска да гледа хубав футбол. Да знае, че Лудогорец ще играе за победа и оттам нататък си е въпрос на негов избор.

Но това не пречи да съм патриот и да казвам, че лично винаги съм подкрепял българските отбори и така съм правил през годините, когато съм бил обикновен футболен фен. Независимо дали е играл ЦСКА, Левски, Локомотив (София), Литекс. Винаги съм искал българският отбор да спечели. И това е мое виждане. Ако някой мисли по друг начин, си е негов проблем“, казва Кирил Домусчиев.

Ощр от категория Футбол