Намери ни
To Top

Бабатунде Аденижи преминава в Шкендербеу за 150 хил. евро

Левски е на път да се отърве от нигерийския централен нападател Бабатунде Аденижи. Таранът бе замразен от италианския треньор на сините Делио Роси, който го постави в трансферната листа. Очаква се днес Аденижи да стане футболист на албанския Шкендербеу. Този тим участва в груповата фаза на Лига Европа, а в него преди време игра бившият нападател на Левски Венцислав Христов.


Според медиите в страната президентът на Шкендербеу Арджан Такаж е предложил на Левски 150 хиляди евро за правата на нигериеца. Ръководството на сините е приело офертата, като сега остава да се уточни заплатата на футболиста.

Бабатунде Аденижи бе привлечен от Левски в началото на 2016 година. За правата му сините платиха около 200 хиляди евро на нигерийския Съншайн Старс. В първия си полусезон той изигра 12 шампионатни мача, в които не успя да се разпише. През миналата кампания Тунде бе на терена в общо 40 среши във всички турнири, като вкара 9 гола. През 2017/18 той участва в 4-те двубоя на сините в Лига Европа, както и в един от Първа лига. В тях не успя да отбележи гол.

Ощр от категория Трансфери