Намери ни
To Top

Роналдо ще води атаката на иберийците

Португалците се изправят днес срещу Фарьорски о-ви у дома на „Ещадио Беса“ в Порто. Следва визита на Унгария в Будапеща в неделя, а нищо по-малко от 6 точки не върши работа на Роналдо и компания. Всяко отклонение на Португалия от верния път ще направи автоматичното класиране за Мондиал 2018 практически невъзможно. Трудно е да се спори с често повтаряното мнение на селекционера на мореплавателите Фернандо Сантош, че „не вярвам Швейцария да загуби точки до последния си мач, когато играе срещу нас“.


Или, казано по друг начин, европейският шампион трябва да спечели всичките си оставащи срещи, за да избегне участие на плейоф.

Страховитият тандем в атака на Португалия – Кристиано Роналдо и Андре Силва, отбеляза впечатляващите 17 гола дотук в 6 мача от квалификационната кампания. Звездата на Реал Мадрид играе рядко от началото на този сезон, тъй като бе наказан за 5 мача заради изблъскване на съдията при победата над Барселона за Суперкупата на Испания. Неговият партньор в атака – Андре Силва, заяви че капитанът на иберийците е „готов да затвори устите на всички критици“: „Футболът не е легло, постлано с рози. Има много несправедливости. Той е спокоен и съм сигурен, че ще затвори устите на всички критици, които говореха лошо за него. Кристиано ще свърши добра работа за пореден път“.

Силва и Роналдо вероятно ще потъркват ръцете си в очакване на предстоящите срещи. Звездата на Реал Мадрид пък има шанс да излезе еднолично на второ място сред голмайсторите на международната сцена. За момента Кристиано и Шандор Кочиш (Унгария) имат по 75 отбелязани гола, а лидер във вечната ранглиста е Ференц Пушкак с 84 попадения в само 89 двубоя за Унгария и Испания.

В атакуващ план двойката на Фернандо Сантош е ясна, но останалата част от титулярите е трудно да се предскаже. Титулярният ляв защитник на отбора Рафаел Герейро няма да бъде на разположение, Нелсон Семедо е наказан, а Пици и Жо-ао Кансело имат травми. Последните двама напуснаха лагера на мореплавателите вчера, а на тяхно място бяха призовани Бруно Фернандеш и Рикардо Перейра. Жоао Моутиньо и Жоао Марио започнаха сезона по блестящ начин, което трябва да е достатъчно за титулярно място. Андре Гомеш (Барселона) и Ренато Санчес (Байерн) също са опции за средата на терена, а Данило (Порто) най-вероятно ще започне като дефанзивен халф вместо Уилям Карвальо, който рядко играе за Спортинг Лисабон.

Ощр от категория Футбол