Намери ни
To Top

Симао се връща в игра за ЦСКА след 40 дни

Давид Симао ще вземе участие в контролата с Марица тази събота, 2 септември. Вчера португалският халф се присъедини към заниманията на ЦСКА, като се готвеше на пълни обороти. Така той ще запише минути в проверката с втородивизионния пловдивски отбор и е много вероятно да бъде титуляр.Португалецът ще се завърне на терена след малко над 40 дни прекъсване.


Той влезе в лазарета на 22 юли, като се контузи в срещата с Лудогорец (0:1). Първоначално дори се очакваше халфът да претърпи операция, но интервенцията се размина. Полузащитникът страдаше от травма в менискуса, като премина рехабили-тация при доктора на Спор-тинг Лисабон в рамките на десетина дни и се прибра в София в края на миналата седмица.

Все още обаче не е ясно дали участие в проверката с Марица ще вземе нападателят фер-нандо Каранга. Вчера той тренираше в Панчарево, но на облекчен режим. Бразилецът повръща в автобуса на връщане от мача в Стара Загора миналия уикенд, а след пристигането в София мина през спешното на „Пирогов“ за преглед. Докторите са посъветвали Каранга да получи малко по-дълга почивка. Той едва ли ще е титуляр срещу Марица, макар че не е изключено да влезе през второто полувреме.На пълни обороти вече се готви нападателят Милчо Ангелов, който около месец страдаше от контузия и ще вземе участие в спаринга с пловдивчани тази събота. На облекчен режим продължава да тренира десният бек Стойчо Атанасов. Групата на червените вчера беше само от 16 футболисти заради многото национали. ЦСКА ще обяви днес от колко часа ще е проверката с Марица в събота. Идеята на треньорския щаб е тя да стартира в 10:00 или 11:00 ч.

Ощр от категория Футбол