Намери ни
To Top

Божинов пред нов сензационен трансфер, ето кой елитен тим го иска

След трансфера в Тернана, Валери Божинов е на път да изненада отново всички и бързо да смени клубната принадлежност. В Италия визират, че от играта на Валери зависи дали той ще се завърне в Калчото, а към него вече има сериозен интерес.

Елитният Парма“ще следи детайлно изявите на  Божинов е еки­па на Тернана в Серия „Б“, съобщават италиан­ските медии.

28-годишният напада­тел се завърна на Апенините след първия в карие­рата си престой в Бълга­рия, където рита за Лев­ски.


Според информацията от Ботуша Парма, за който Божи­нов игра от 2009 до 2011 г., има интерес да привлече отново българина, при положение че той се представя на добро ниво в Тернана.

Затова сега от тима на дуковете ще наблюда­ват изявите на Божинов във второто ниво на ита­лианския футбол. В Парма той игра през първия сезон като прео­тстъпен от Манчестър Сити. След това италианският клуб плати на гражданите 6 млн. евро за неговите права. Евентуално връщане на Божинов в „Парма“ може да има през следващото ля­то, тъй като през този се­зон той няма право да играе за 3 клуба.

Вчера Валери бе картотекиран в новия си отбор и в неделя ще може да дебютира за него. Тер­нана гостува на друг бивш тим на Божинов на Апетитите – Виченца. Освен в него и в Пар­ма българинът има пре­стои в още 4 италиански тима.

Още на 15 г. той дебюти­ра за Лече, а след това премина през Фиорентина и Ювентус. Играл е също и за Верона, пише „24 часа“.

Ощр от категория Тема на деня