Намери ни
To Top

Ливърпул официално обяви рекордния си трансфер

Ливърпул официално потвърди, че клубът е постигнал споразумение с РБ (Лайпциг) за трансфера на Наби Кейта. Гвинейският национал ще доиграе този сезон в германския клуб и ще се присъедини към мърсисайдци на 1 юли 2018 година.

Според медиите на Острова Ливърпул ще плати освобождаваща клауза в договора на Кейта, която възлиза на 48 милиона паунда. Мърсисайдци ще добавят и бонус към тази сума.


„Дейли Мейл“ твърди, че той в размер на 7 милиона паунда, което прави общата стойност на трансфера 55 милиона. Така покупката на Кейта става рекордна за клуба от „Анфийлд“.

Днес 22-годишният халф трябва да премине медицински прегледи.

„Доволен съм, че двата клуба стигнаха до това споразумение, което ще ми позволи да се присъединя към Ливърпул през следващото лято, когато ще стана част от проект, който ме вълнува много. Оставам напълно отдаден на РБ във времето, което ще прекарам в клуба. Ще давам всичко от себе си всеки път, когато нося фланелката. Така ще бъде до последния съдийски сигнал на последния ми мач. След като бъдещето ми бе изяснено, сега мога да се концентрирам напълно върху това да помогна на РБ да постигне целите си през този сезон. Докато дойде време да се присъединя към новия си клуб през следващото лято, ще остана заинтересован негов привърженик от дистанция“, заяви Кейта пред сайта на Ливърпул.

Ощр от категория Футбол