Намери ни
To Top

3 от 3 за Белгия на Евроволей 2017

Мъжкият национален отбор на Белгия продължава с чудесното си представяне на Европейското първенство по волейбол в Полша. Момчетата на селекционера Витал Хейнен записаха трета поредна победа, след като надиграха съседите си от Холандия с 3:0 (25:21, 25:21, 25:21) в последния си мач от Група D, игран тази вечер пред 2500 зрители в зала „Сподек“ в Катовице.

Така „червените дяволи“ спечелиха първото място в групата с 3 победи от 3 мача и 7 точки, с което се класираха директно за 1/4-финалите на шампионата на Стария континент. Там техен съперник ще бъде победителя от плейофа между втория от Група В и третия от тази Група D, които ще станат ясни по-късно тази вечер.


Холандия пък завърши на последното 4-о място без нито една победа и само една единствена спечелена точка, като така отпада от турнира. След малко започва последната среща в групата между действащия европейски шампион Франция и Турция.

Най-резултатни за белгийците станаха Симон Ван Де Вуурде (3 блока, 2 аса и 67% ефективност в атака) и Томас Русо (3 блока, 1 ас, 44% ефективност в атака и 43% перфектно посрещане) с по 11 точки за победата. За „лалетата“ Нимир Абдел-Азиз заби 17 точки.

Ощр от категория Волейбол