Намери ни
To Top

Непобеденият Берое ще спира серията на ЦСКА-София

Два отбора в добра форма се изправят един срещу друг в 7-ия кръг на Първа професионална лига. Берое приема ЦСКА-София с амбицията да прекъсне серията от 4 поредни победи на “червените” в първенството. Заралии още нямат успех на собствен терен, но и не познават вкуса на загубата в досегашните си 6 мача. Цели 27 години беройци не са побеждавали “армейците” в Стара Загора, а балансът от изиграните в този период 19 двубоя е стряскащ за домакините – 6 равенства и 13 загуби.


Двубоят ще е по-специален за наставника на Берое Александър Томаш, който е юноша на ЦСКА. Павел Виданов и Антон Карачанаков също са познати на “Българска армия”, а Мартин Камбуров, който не успя да се наложи при “червените”, ще се опита да ги накаже с трети различен отбор. Той се е разписвал срещу тях за първенство 4 пъти с екипа на Локомотив (Пловдив) и веднъж с този на Локомотив (София). Камбуров ще започне като титуляр в атаката на домакините, а шанс да попадне сред стартовите 11 има и Карачанаков. По двата фланга със сигурност ще нападат Педро Еуженио и Драгош Фиртулеску. Карлос Охене попадна в групата за мача, но най-вероятно ще е резерва. Новото попълнение Иван Иванов няма да играе срещу бившия си отбор и ще изгледа дербито от трибуните.

ЦСКА-София постепенно започна да разкрива сериозния си потенциал, но днес ще има срещу себе си съперник, който действа много внимателно в защита. “Червените” създават много положения, но пропиляват голяма част от тях, а срещу Берое ще трябва да са максимално ефективни, ако искат да си тръгнат с трите точки. Старши треньорът Стамен Белчев планира да върне сред титулярите Кирил Десподов, но на левия фланг на атаката, а не отдясно, където много силно играе Станислав Манолев. Двамата ще имат за задача да пробиват и да центрират към голмайстора на тима Фернандо Каранга. Кристиян Малинов и Рубен Пинто ще са двойката вътрешни халфове, а малко пред тях ще действа Тиаго Родригес, който може да се похвали с 3 гола и 5 асиастенции от началото на кампанията.

ППЛ, 7-и кръг:

БЕРОЕ – ЦСКА-СОФИЯ

Вероятни състави:

БЕРОЕ (4-2-3-1): Перниш; М. Желев, Виданов, Динков, Леони; Райнов, Като; Фиртулеску, Карачанаков, П. Еуженио; М. Камбуров
Старши треньор: А. Томаш
ЦСКА-СОФИЯ (4-2-3-1): Черняускас; Дюлгеров, Чорбаджийски, Бодуров, Недялков; Р. Пинто, Малинов; Манолев, Тиаго, Десподов; Каранга
Старши треньор: С. Белчев

СЪДИЯ: Никола Попов
СТАДИОН: “Берое”
НАЧАЛО: 18:45 часа

Ощр от категория Футбол