Намери ни
To Top

„Баскетболен ден“ по случай празника на София

Българска федерация по баскетбол съвместно с Национална баскетболна лига, BGO Software баскетболна лига и ЕС МЕДИА организират „баскетболен ден“ в зала „Универсиада“ на 17 септември, когато е празникът на столицата, съобщиха от БФБаскетбол.

Програма в залата започва в 9:00 часа с игри на баскетболисти в две възрастови групи – до 8 и до 10 години. От 11:30 часа ще се проведе демонстративна игра между ветерани и журналисти, като срещата ще бъде във формат 4х8 минути.

От 12:30 часа се провежда среща между треньори и съдии, която се реферира от играчи и треньори, може да е включен и спонсор.


Обща продължителност на срещата – 40 мин. във формат 4х10 минути.

От 13:45 часа ще се провее среща между сборен отбор от участници в „А“ група и сборен отбор от аматьори. В паузата между втора и трета четвърт се провежда конкурс за забивки с елиминационна фаза.

В 16:15 часа е мачът за Суперкупата на България за жени между отборите на шампиона и носител на купата на страната Хасково 2012 и финалиста в двете надпревари Монтана.

В 19:00 часа е кулминацията на спортния празник с двубоя за Суперкупата на България при мъже между отборите на шампиона Лукойл Академик и носителя на Купата на страната Берое. В паузата между втора и трета четвърт ще се проведе финалът на турнира 3х3 във възрастова група над 18 години.

Ощр от категория Баскетбол