Намери ни
To Top

Изненада! Статистиката отсече: „А“ група ще има сензационен шампион

Когато фактите говорят – и боговете мълчат! Тази максима е често употребявана и въпреки че понякога нещата изглеждат невъзможни, е хубаво да имаме едно наум. А какво казва статистиката относно шампионската титла в „А“ група?

Цифрите говорят – новият първенец на България ще се казва Берое. Заралии би трябвало да триумфират, а причината се казва Венцислав Христов. Именно техният нападател вкара победното попадение за България за 2:1 над Азербайджан.


Така Венци се нареди до легендата на беройци Васил Драголов. Въпросният Драголов е последният футболист на Берое, вкарвал за националния отбор на страната ни. Това се случва на 30.04.1986 г. – в контрола със Северна Корея. Така в последната година, в която играч на зелените от Стара Загора е вкарал за България, Берое е станал шампион. Васил бележи едното от попаденията, другите 2 забива последният селекционер, извел „лъвовете“ на голям форум – Пламен Марков.

Интересно е, че Васил Драголов вкарва победното попадение в решителния друбой за първенство срещу Славия и така носи титлата на заралии. Тази година пък Берое започна много добре сезона, като се движи пети, на 4 т. от ЦСКА. Интересно е, че Берое вече изигра доста от трудните си срещи, а можеше и да е втори, но изпусна точки срещу Литекс и Ботев в последните секунди.

Ощр от категория Анализ