Намери ни
To Top

Реал Мадрид потегли с класика на „Риасор“

Шампионът на Испания Реал Мадрид стартира в Ла Лига без напрежение, побеждавайки с 3:0 Депортиво Ла Коруня на “Риасор”. Гарет Бейл (20), Каземиро (27) и Тони Кроос (62) вкараха за европейските крале. В добавеното време на срещата капитанът Серхио Рамос си изкара червен картон. Категоричната победа качи „белите“ на върха.


Бейл и Карим Бензема поведоха нападението на шампионите, подпомагани от магьосника Иско. Начо Фернандес зае мястото на Рафаел Варан. Пепе Мел разчиташе на 4-4-2 със Закария Бакали и Флорин Андоне в предни позиции.

Ла Коруня – Реал Мадрид+20
Двубоят започна с разсеяна игра в защита на европейските крале. В шестата минута Андоне беше изпуснат в наказателното поле и отправи нелош диагонален удар, отразен от Кейлор Навас. Минута по-късно Серхио Рамос изостана от Андоне, румънецът излезе сам срещу вратаря, но трепна и стреля в неговите крака. В 16-ата Гилерме реши да шутира от 20 метра – над гредата.

“Лос бланкос” успяха да стигнат до два гола в рамките на седем минути благодарение най-вече на изобретателността на Марсело. Първо, в 20-ата минута, бразилецът много хитро подаде към непокрития на дъгата Лука Модрич, неговият изстрел затрудни вратаря Рубен, топката попадна в краката на Бензема, а секунда по-късно Бейл я насочи в мрежата на празна врата. В 27-ата Марсело центрира прострелно в малкото наказателно поле и Каземиро сложи крак за 0:2. Гостите от Мадрид заиграха още по-спокойно след двата гола и държаха своя съперник далеч от вратата на Навас.

Ла Коруня – Реал Мадрид+20
В 52-ата капитанът на мадридчани Серхио Рамос се измъкна и получи само жълт картон след удар без топка срещу Шер. В 55-ата Лука Модрич овладя топката в наказателното поле, но загуби равновесие и беше блокиран. В 59-ата Рамос изчисти от голлинията след удар с глава на Андоне. В 62-ата момчетата от “Сантиаго Бернабеу” реализираха трети гол. Гарет Бейл проби отляво и подаде назад към Кроос, който отбеляза с помощта и на рикошет. Две минути по-късно Гилерме разтресе далечната греда след силен шут.

В 85-ата Андоне се оказа на върха на бърза атака, но ударът му беше предвидим за Навас. Две минути по-късно резервата Марко Асенсио стреля опасно от фал в ъгъла на стената, ала Рубен Андраде плонжира и изби. В 88-ата съдията даде дузпа за галиския тим, след като Даниел Карвахал връхлетя глуповато в краката на Бруно Гама. Андоне пропусна дузпата – Кейлор Навас плонжира и изби в корнер. В добавеното време на двубоя Серхио Рамос получи втори жълт картон за игра с лакът при въздушен двубой.

Ла Коруня – Реал Мадрид+20
Така в следващия шампионатен двубой на Реал в центъра на защитата навярно ще са Начо и Рафаел Варан. Днешният двубой мина без наказания Кристиано Роналдо, който ще трябва да изтърпи още три мача наказание.

Ощр от категория Футбол