Намери ни
To Top

Левски готви трансферна бомба! „Сините“ искат Ники Михайлов

Голямата селекция на Левски през това лято продължава. Собственикът на „сините“ Спас Русев, който инвестира рекордна за треньор в България сума, за да привлече италианеца Делио Роси, е мотивиран да вземе един от най-известните български национали, научи Sportal.bg. След като привлече бившия играч на Манчестър Юнайтед Габриел Обретан, както и прекаралия шест години в Уигън Жорди Гомес, Русев иска Николай Михайлов в състава си. Босът на „сините“ имал голямо желание да върне националния вратар на „Герена“.


Както е известно, той е юноша на Левски, а през лятото на 2007 година напусна в посока Ливърпул. Тогавашният финалист на Шампионската лига плати 300 000 евро за младия страж, който игра в Твенте, Верона и Мерсин.

Ники Михайлов е без отбор на този етап, като изчаква най-доброто предложение за него. Желанието на вратаря е да играе зад граница, но офертите към него не го задоволяват на този етап, а Русев иска да го върне в състава, където в момента титуляр е капитанът Божидар Митрев.

29-годишният вратар не веднъж е обявявал, че в България би играл само с екипа на Левски, тъй като е фен на клуба от дете, но предпочита да играе максимално дълго време в чужбина.

Михайлов има общо 15 мача за първия тим на Левски, като е играл в „А“ група, Купата на България, Купата на УЕФА и Шампионската лига. Именно в ШЛ е последната му среща за столичани, когато направи една грешка при поражението с 0:3 от Вердер (Бремен) на стадион „Васил Левски“. Той дебютира преди да навърши 16 години в първенството, когато пази 90 минути при победата с 2:1 над Черно море на стадион „Георги Аспарухов“.

Той представя трето поколение вратари в историята на клуба, след като дядо му Бисер Михайлов и баща му Борислав Михайлов са легенди на Левски.

Ощр от категория Футбол