Намери ни
To Top

Ювентус с най-смешната оферта от четири клуба за Кейта

Президентът на Лацио Клаудио Лотито отново публично обяви възмущението си от офертата на Ювентус за звездата на “орлите” Балде Кейта. Цяло лято медиите на Апенините информират, че крилото е приоритет за “Старата госпожа”, но ако се съди по предлаганата сума, то това определено не е така.

“Милан ни предложи 35 милиона за Кейта, Уест Хам – 32 и Наполи – 30. Ювентус предложи 15 милиона, а това си е изнудване.


Също така не е вярно, че не сме предлагали нов договор на Кейта. Два пъти се срещнахме с агента му Роберто Календа, като му предложихме заплатата, която взимаше Мирослав Клозе (2 милиона евро годишно), а той е най-скъпо платеният играч в клуба, откакто аз съм президент. Отговорът беше, че момчето иска да напусне Лацио. Имахме три официални оферти, които мога да докажа с документацията, от Милан, Уест Хам и Наполи.

Кейта и агентът му казаха, че не се интересуват от тези клубове и единствено искат да отидат в Ювентус. Това ми беше съобщено по време на предсезонната подготовка. “Бианконерите” съответно предложиха 15 милиона евро, но как мога да им го дам за 15, когато имах оферта за 30? А те ми казват, че договорът му изтича и рискувам да го загубя за без пари – това си е изнудване. Ще обмисля дали да не преприема съдебна процедура. Решението дали Кейта ще е в състава или не е изцяло на треньора Симоне Индзаги”, каза Лотито пред “Гадзета дело спорт”.

Ощр от категория Трансфери