Намери ни
To Top

Юнайтед разгроми Суонзи

Манчестър Юнайтед постигна втора поредна победа с 4:0 в Премиър лийг, след като „червените дяволи“ разбиха Суонзи като гост в първи двубой от втория кръг на шампионата. Ерик Байи даде аванс на селекцията на Жозе Моуриньо в самия край на първото полувреме. В рамките на четири минути – между 80-ата и 84-ата, гостите вкараха още три попадения чрез Ромелу Лукаку, Пол Погба и Антони Марсиал.

Роке Меса започна като титуляр за „лебедите“, а Кайл Бартли замени Уейн Раутлидж.


Мениджърът на „червените дяволи“ Жозе Моуриньо заложи на абсолютно същия състав, който на старта на първенството разгроми Уест Хам с 4:0. Това означаваше, че Ромелу Лукаку стартира на върха на атаката, подпомаган от Маркъс Рашфорд и Хуан Мата. Виктор Линдельоф остана на скамейката

Още в третата минута домакините бяха близо до гола, след като Аю с голяма доза късмет овладя топката след рикошет в Байи и напредна отляво, след което опита нещо средно между центриране и удар с външен фалц. За негов малшанс обаче топката срещна напречната греда. В десетата минута гредата спаси и Фабиански след удар с глава на Джоунс, който посрещна центриране не Мата от фаул. Бранителят бе в положение на засада при центрирането към него, но тя остана немаркирана.

В 35-ата минута Кайл Баркли пропусна добра възможност за Суонзи, след като засече центриране от корнер, но не успя да играе с глава, а посрещна топката с рамо и не можа да я насочи добре, пращайки я встрани. Минута след това Рашфорд пропиля най-добрия шанс за гостите до момента, след като излезе очи в очи с Фабиански, но буквално подаде топка на вратаря, вместо да нанесе голов изстрел. В 42-рата минута Фабиански излезе лошо, сблъска се с Погба, след което топката стигна до Мата, който обаче не успя да я насочи във вратата. В последната минута на първата част Юнайтед все пак взе аванс. Погба засече с глава центриране от ъглов удар, Фабиански изби в напречната греда, но Байи засече пред голлинията – 0:1.

В началото на второто полувреме Суонзи заигра по-добре, но чистите положения липсваха. Ейбрахам стреля неточно с глава от добра позиция, а „лебедите“ изпълниха и няколко корнера, в които се опитаха да създадат напрежение пред Де Хеа.

В последните 10 минути отбраната на Суонзи буквално рухна и гостите вкараха три гола между 80-ата и 84-ата минута. Първо Лукаку бе оставен сам в наказателното поле, където бе намерен от Мхитарян. Белгиецът не сгреши от тази позиция – 0:2. Арменецът отново се отличи в прекрасна асистенция две минути след това, когато изведе технично Погба, който завърши отблизо. В 84-ата минута авторът на третото попадение изведе своя сънародник Антони Марсиал. Нападателят стреля хладнокръвно в ъгъла за 0:4.

Юнайтед оглавява класирането с пълен актив и голова разлика 8:0. Суонзи остава с една точка след първите два кръга.

Ощр от категория Футбол