Намери ни
To Top

Жереми Манзоро: Херо ме направи професионалист, задължен съм му

Новият треньор на Лудогорец Димитър Димитров ще сблъска със свое откритие по пътя към групите на Лига Европа. Както е известно, в плейофната фаза на надпреварата, „орлите“ ще се изправят срещу Судува. Първият мач е от 21:30 часа тази вечер на „Лудогорец Арена“.

Литовците се подсилиха за сблъсъците с родния шампион с добре познато име – Жереми Манзоро.


25-годишният френски полузащитник е бивш футболист на Черноморец. В Бургас той акостира именно по желание на Херо. С екипа на „акулите“ атакуващият халф записа 30 мача, след което премина в Славия. За последно Манзоро игра за иранския Пейкан, а сега е част от Судува.

„Видях се с Димитър Димитров на тренировъчната база на Лудогорец. Той е първият треньор, който ми предложи моя първи професионален договор в кариерата. Така че искам да му кажа голямо „мерси“ за това, което направи. Задължен съм му“, каза пред „Меридиан Мач“ Жереми Манзоро.

„Имах остра нужда да се върна в Европа и да играя в добър отбор. Отидох в Судува, защото отборът е в Лига Европа и е в много добра позиция в първенството, където има високи цели. Това ми даде желание и ме убеди да отида до Литва“, коментира французинът.

„Получих само още една друга оферта от чужбина. От България никой не се е сетил за мен и не ме е търсил“, добави Манзоро, който преди време бе желан от Херо и в Иртиш.

„Лудогорец е много стабилен в последните няколко години. Винаги прибавят класни футболисти към състава си. Судува доказа с мачовете си, че е сериозен отбор и неслучайно е стигнал до плейоф в Лига Европа. Отборът ни е способен на нещо голямо“, смята откритието на Херо.

Ощр от категория Футбол