Намери ни
To Top

Херо намери „нов“ Марселиньо

Лудогорец излиза днес в плейофа за влизане в групите на Лига Европа срещу отбора с най-нисък коефициент – литовския Судува. Срещата е от 21,30 часа на стадиона в Разград. Тя ще бъде дебют на Димитър Димитров-Херо начело на шампионите. Той наследи Георги Дерменджиев преди няколко дни.


Въпреки че съперникът е тотален аутсайдер срещу родния шампион, има някои фактори, които малко или много помагат на Судува. Първият е свързан с продажбата на Джонатан Кафу в Бордо. Макар и да не бе във форма, бразилецът бе от най-класните играчи в състава на „орлите“. Безспорно обаче най-тежка ще е загубата на Марселиньо. Звездата на Лудогорец бе наказан за 3 мача, тъй като удари без топка Махаран Ради от Апоел Беер Шева в последната минута на реванша в Разград, завършил 3:1.

Въпреки, че Марселиньо няма да е на линия за двата мача със Судува, Димитър Димитров не се притеснява от този факт. Той вече има в главата си заместника на бразилския плеймейкър. Става дума за Абел Анисе, който вече игра като плеймейкър при успеха с 3:1 над Верея през уикенда. Не е тайна, че състава и тактиката за този мач бяха избрани именно от Херо. Бургаският специалист познава отлично качествата на Анисе, когото доведе в България и по-конкретно в Черноморец. Там мадагаскарецът играеше именно на този пост и се представяше великолепно. Макар и все пак той да изигра най-силните си мачове в Европа като дефанзивен халф, Анисе е показал през годините, че е поливалентен футболист. В ЦСКА Стойчо Младенов го ползваше като вътрешен халф, крило и дори като централен нападател. В Ботев (Пд) Станимир Стоилов го пускаше в някои напечени мачове като фалшива деветка. Анисе е показвал, че макар и да е много силен в играта в защита, в атака също може да е полезен. Той ще има свободна роля срещу Судува, като ще сменя както позициите си с Клаудиу Кешерю на върха на атаката, така и ще се връща назад, за да може Густаво Кампаняро да излиза напред.

Ощр от категория Футбол