Намери ни
To Top

Новият треньор на Лудогорец няма загуба като домакин в първия си мач

Димитър Димитров е вече с близо 30-годишен треньорски опит зад гърба си. За този период той е имал 13 дебюта начело на своите тимове. В тях включваме само тези в елита и не броим първите му стъпки с Нефтохимик в „Б“ група, както и първият му период в ПСФК Черноморец, който също започна във втора дивизия.

Това, което прави впечатление е, че Херо почти винаги тръгва ударно и никога със загуба като домакин.


За момента той има два фалстар-та, като и двата бяха в много тежки гостувания и до голяма степен очаквани. И двете бяха когато той водеше Нефтохимик. При дебюта си в „А“ група Херо падна с „шейховете“ на „Лаута“ с 1:2 през лятото на 1994 г. Девет години по-късно, когато бе повторното му завръщане в Нафтата отново започна със загуба с 1:2 в първия кръг – този път на „Българска Армия“ срещу ЦСКА.

Извън тези две изключения Херо винаги започва убедително. С мач в Европа той е стартирал само веднъж – във Велбъжд през 2000 г. Тогава в първа среща той направи 3:3 като гост на ирландския Юнивър-сити Клуб Дъблин и след 0:0 в реванша отстрани този съперник. Интересното е, че една от авантюрите на Херо в чужбина също започна с реми 3:3 – тази в Саудитска Арабия с Ал-Кадисия срещу Ал-Итихад.

Когато дебютът му е бил в домакински мачове начело на български тим, той винаги е бил успешен. Може би за най-впечатляващ трябва да обявим стартът на Херо в националния отбор. През 1998 г. той поема държавния тим, който беше разбита команда след световното във Франция и провала срещу Полша в Бургас с 0:3 на старта на квалификациите за Евро 2000. Тогава Херо наследи Христо Бонев на поста и започна с престижно 0:0 в евроква-лификацията срещу Англия на „Уембли“.

Ощр от категория Футбол