Намери ни
To Top

Килограми мъчат Тарек преди световното

Тарек Абделслам, който направи шумен дебют за България с европейска титла в кат. до 75 кг класически стил на европейското първенство по борба в Нови Сад през май, се е прицелил в отличията на световното първенство в Париж, което започва в понеделник. Той обаче не крие, че има проблеми с килограмите. Предишната категория на египтянина бе до 80 кг и по време на подготвителен сезон обикновено тежи 82-83 кг.


„Чувствам се много по-добре. Тренирам нормално, само трябва да оправя килограмите. Това е борба, дано да имам късмет, да съм здрав и да постигна златен медал. Станах европейски шампион и това ми даде още повече увереност. Знам, че мога да надвия всеки без значение дали става въпрос за световен или олимпийски шампион“, уверен е борецът от Египет.

Даниел Александров-Рамбо също се цели в Топ 3. „Имам големи очаквания. Надявам се да се получат нещата този път, защото на европейското тази година бях на косъм. Подготвен съм, чувствам се добре, но ми трябва и малко късмет“, заяви в ефира на Нова националът ни в кат. до 80 кг.

Той смята, че натрупаният опит на големи първенства му помага да се справя с напрежението. „Вече гледам да не обръщам внимание на очакванията към мен, защото може би това ми изигра лоша шега преди олимпиадата в Рио. Ще се боря до край, защото всяка точка може да е решаваща за медал“, коментира дупничанинът.

Ощр от категория Бойни Спортове