Намери ни
To Top

Лучано Спалети е козът на Интер

Новият треньор Лучано Спалети се очертава да е най-големият коз на Интер за предстоящия сезон. Потенциалът на нерадзурите не е лош, но през последните две кампании нито Роберто Майчини, нито франк де Бур още по-малко пък Стефано Пиоли успяха да го разкрият изцяло. Сега с тази задача се е заел бившият треньор на Рома Лучано Спалети. Наставник с добро реноме и успехи, без да е печелил скудетото, но пък има 2 титли със Зенит.


Основната задача пред тосканеца е да подреди подходящите изпълнители на точните места. И Лучано е на път да го стори. Със същата схема – 4-2-3-1, Интер вече играе различно. Спалети успя да върне настроението, което определено липсваше напоследък. Спецът е на път да оправдае имиджа си на треньор с точно око при избора на нови попълнения, без задължително те да са звезди или медийни герои. Така тосканецьт безболезнено намери точния партньор на Миранда в центъра на защитата в лицето на словака Милан Шкриняр (Сампдория). Дългогодишният проблем на левия бек е на път да се разреши с бразилеца Далберт (Ница). В лицето на опитния Борха Валеро нерадзурите намериха човека, който сменя ритъма, носи изненада и дава последния пас. От фиорентина дойде и Матиас Весино, чиято задача е да замести тотално разочаровалия Жофри Кондогбия. французинът пропиля всички шансове, предоставени му от предишните треньори, а с демонстрираната напоследък липса на дисциплина и респект сам си затваря вратата.

Работата на Спалети като психолог си пролича и от ситуацията с Иван Перишич. От май хърватинът твърдо поиска да си тръгне, а Манчестър Ю прояви сериозен интерес. Последните индикации са, че крилото е повярвало в новия проект.

По време на подготовката Интер изигра 8 контроли, от които спечели 6 и веднъж загуби. Не всичко показано в проверките бе вдъхновяващо, но особено последните дават ясна представа какво ще представлява отборът през новия сезон. Под палката на Спалети нерадзурите демонстрират самочувствие, имат по-голям контрол върху топката, играта е изчистена от хаоса. Основата я има, наред са резултатите.

Ощр от категория Анализ