Намери ни
To Top

Рънер на Сан Диего открадна три бази в един ининг

Уил Майърс стана първият бейзболист от 2011 г., успял да открадне три бази в един ининг в МЛБ. Първият бейзмен на Сан Диего Падрес стори това тази нощ в домакинството от редовния сезон срещу Филаделфия Филис, спечелено с 3:0.

В 4-тия ининг Майърс открадна последователно втора, трета и хоума, като отбеляза при двойна кражба, в която Остин Хеджис бе временно притиснат в ръндаун между първа и втора.


Това бе достатъчно за рънера на трета да се изстреля към хоума и да влезе със слайдинг напред миг преди да бъде спрян от кетчера Камерън Ръп.

„Когато бях на първа база след разходката в 1-вия ининг, забелязах, че движението на питчера при първо хвърляне е много бавно. Затова в 4-тия веднага се възползвах от това. Докато бях на втора пък, той не ми обръщаше особено внимание и при пълно броене реших, че е добра възможност да стигна до трета. Последното изпълнение не беше особено добро, но все пак проработи“, разказа Майърс.

Предишният играч с три откраднати бази в едно нападение бе Дий Гордън. На 1 юли 2011 г. бързоногият инфилдер стигна на прибежки до хоума в 7-ия ининг при победата на Лос Анджелис Доджърс с 5:0 срещу Лос Анджелис Ейнджълс.

Стартерът на „филитата“ Ник Пивета (L 4-8) и кетчерът му Ръп допуснаха общо пет кражби в мача, като освен Майърс и Хеджис в 4-тия от бавната батарея се възползва и Мануел Маргот в 5-ия ининг. Пивета пое и всички точки на „отчетата“, след RBI-сингъл на Майърс в 4-тия и RBI-дабъл на Хънтър Ренфроу в 6-ия.

Истинският герой на вечерта бе питчерът на Сан Диего Клейтън Ричард (W 6-12), който хвърля цял мач и постигна едва третия „шътаут“ в 9-годишната си кариера и първи след 2012 г. Левичарят изработи „три хитър“, като метна 6 страйкаута.

Сан Диего Падрес – Филаделфия Филис 3:0

ст. „Петко Парк“
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
ФИЛАДЕЛФИЯ
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
3
0
САН ДИЕГО
0
0
0
2
0
1
0
0
Х
3
7
1

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 16 АВГУСТ:

Американска лига

Оукланд Атлетикс – Канзас Сити Роялс 6:7
Сиатъл Маринърс – Балтимор Ориолс 7:6
Торонто Бу Джейс – Тампа Бей Рейс 3:2
Тексас Рейнджърс – Детройт Тайгърс 12:6
Минесота Туинс – Кливланд Индиънс отложен

Национална лига

Маями Марлинс – Сан Франциско Джайънтс 8:1
Милуоки Бруърс – Питсбърг Пайрътс 7:6
Чикаго Къбс – Синсинати Редс 7:6
Колорадо Рокис – Атланта Брейвс 17:2

Интерлига

Вашингтон Нешънълс – Лос Анджелис Ейнджълс 2:3
Ню Йорк Метс – Ню Йорк Янкис 3:5
Бостън Ред Сокс – Сейнт Луис Кардиналс 5:4
Хюстън Астрос – Аризона Дайъмъндбекс 9:5
Лос Анджелис Доджърс – Чикаго Уайт Сокс 5:4

Ощр от категория Спорт