Намери ни
To Top

Едно полувреме стигна на Реал, за да съкруши отново Барса

Реал Мадрид добави още едно отличие към пребогатата си витрина. Седмица след триумфа срещу Манчестър Юнайтед за Суперкупата на Европа, кралският клуб вдигна и Суперкупата на Испания. В реванша тази вечер „белите“ победиха с 2:0 Барселона и заслужиха трофея с общ резултат 5:1. Головете бяха дело на Марко Асенсио и Карим Бензема още преди почивката.


След нея каталунците играха по-добре, но на два пъти гредите им попречиха да стигнат поне до почетно попадение на „Сантиаго Бернабеу“.

Суперкупата е общо 10-а за Реал и първа от 2012 година. Барса обаче обаче има рекордните 12 суперкупи.
Реал Мадрид – Барселона 2:0+50

Старши треньорът на кралския клуб Зинедин Зидан пусна в титулярния състав талантливия Марко Асенсио на мястото на наказания Кристиано Роналдо. Лукас Васкес пък получи шанс вместо Гарет Бейл. Триото в предни позиции допълни Бензема, а в халфовата линия се завърна Лука Модрич, който си партнираше с Матео Ковачич и Тони Кроос. Сред резервите останаха двама от най-добрите футболисти на тима в двубоя на „Камп Ноу“ – Иско и Каземиро.

Ернесто Валверде избра схемата 3-5-2 с Лионел Меси и Луис Суарес в предни позиции. Андре Гомеш действаше в средата на терена на мястото на Андрес Иниеста, а Сержи Роберто и Жорди Алба уплътняваха двата фланга. Тримата в отбрана бяха Жерард Пике, Самюел Юмтити и Хавиер Масчерано, а Алейш Видал и Жерард Деулофеу седнаха на пейката след разочароващото си представяне преди три дни.
Реал Мадрид – Барселона 2:0+50

Двубоят стартира с удар на Модрич, блокиран от Юмтити. Първият гол обаче не закъсня. В 4-ата минута Асенсио получи топката на около 30 метра от вратата и не се поколеба веднага да стреля. Топката описа интересна парабола а Марк-Андре тер Стеген само изгледа нейния полет към вратата. В 7-ата минута публиката на „Бернабеу“ развя бели кърпички и започна да освирква в знак на несъгласие с наказанието за 5 мача на Кристиано Роналдо.

Барса имаше нужда от известно време, за да се съвземе, а когато го направи, изстрел на Луис Суарес премина над напречната греда. В 16-ата минута Меси се оказа непокрит в близост до вратата на Реал, но реши да завършва сам атаката, вместо да търси Суарес, и сгреши. Кейлор Навас на мига се хвърли в краката на аржентинеца, за да предотврати опасността.
Реал Мадрид – Барселона 2:0+50

Моментната активизация на каталунците не продължи дълго и в средата на полувремето Реал отново пое контрола над събитията. Марсело проби на скорост и центрира, но нямаше кой да засече подаването му. В 25-ата минута Бензема намери с хубав пас Асенсио, но този път младокът шутира неточно. Малко по-късно от идентична позиция Лукас Васкес също стреля в аут.

В 33-ата минута силен удар на Васкес прати топката в гредата, но в 39-ата Реал заслужено удвои преднината си. Отново Марсело напредна необезпокояван и върна в наказателното поле към Бензема, който мина зад гърба на Юмтити и спокойно разстреля Тер Стеген. В самия край на полувремето нов изстрел на Бензема излезе в аут.
Реал Мадрид – Барселона 2:0+50

В началото на втората част Валверде извади Пике, който получи контузия, и вместо него се появи новото попълнение Нелсон Семедо. Меси напомни за себе си с пробив в 53-ата минута, но късметът не беше с аржентинската звезда и ударът му попадна в напречната греда. Реал отвърна с шут на Бензема, спасен от Тер Стеген.

Футболистите на Реал играеха хладнокръвно и с много настроение, а и резултатът им позволяваше да радват публиката с технични изпълнения. Барса пък всячески се опитваше да върне един гол и да търси евентуален обрат. В 64-ата минута малко не стигна на Сержи Роберто да засече центриране на Алба. Последва пропуск на Суарес, а в 70-ата минута уругваецът нацели и гредата с глава, след като преди това Кейлор Навас спаси удар на Меси.
Реал Мадрид – Барселона 2:0+50

В заключителната част на мача в игра за Реал се появиха новите попълнения Тео Ернандес и Даниел Себайос, а Барселона така и не успя да преодолее Навас, въпреки превъзходството си през второто полувреме.

РЕАЛ МАДРИД – БАРСЕЛОНА 2:0 (2:0)
1:0 М. Асенсио (4)
2:0 К. Бензема (39)

Реал Мадрид: К. Навас; Карвахал, Варан, С. Рамос, Марсело; Модрич, Ковачич (62 – Каземиро), Кроос (80 – Д. Себайос); Васкес, Бензема, Асенсио (75 – Т. Ернандес)
Барселона: Тер Стеген; Масчерано, Пике (50 – Семедо), Юмтити; С. Роберто, Ракитич, Бускетс, А. Гомеш (73 – Деулофеу), Алба (78 – Дин); Меси, Л. Суарес

* Реал Мадрид печели Суперкупата на Испания с общ резултат 5:1

Ощр от категория Футбол