Намери ни
To Top

Дел Потро се завърна с победа в Синсинати

Хуан Мартин дел Потро се завърна с победа на турнира от сериите Мастърс в Синсинати. Аржентинецът спечели с 3:6, 7:6(1), 6:0 срещу поставения под номер 10 Томаш Бердих в мач от първия кръг.

28-годишният Дел Потро, който участва в Синсинати след 4-годишно отсъствие, вкара 17 аса и обърна двубоя, въпреки че не започна добре. Бердих имаше предимство в началото и след ранен пробив поведе с 3:1, като не загуби точка на сервис до 10-ия гейм.


Аржентинецът, който е полуфиналист в турнира от 2012 и 2013 г., постепенно намираше ритъма си, докато съперникът му губеше увереност и не спечели и гейм в третия сет.

Следващият съперник на Дел Потро е американския квалификант Мичел Грюгер, който изненада Беноа Пер с 6:2, 6:1. В третия кръг пък евентуално аржентинецът може да срещне Григор Димитров.

Ник Кирьос също започна успешно, след като се справи с поставения под номер 9 Давид Гофен. Австралиецът спечели с 6:2, 6:3, като имаше проблеми единствено в първия гейм, който обърна от 0:40. Съперникът му очевидно не бе в най-доброто си състояние, а в един момент взе медицински таймаут заради проблеми с коляното.

Доминик Тийм и Джон Иснър спечелиха срещите си от втория кръг. Иво Карлович пък отстрани Жо-Вилфред Цонга, който е поставен под номер 8. Хърватският ветеран победи с 6:4, 7:6(9).

Милош Раонич пък се отказа от участие в турнира. Канадецът, който е полуфиналист в Синсинати през 2014 и 2016 г., реши да не играе поради контузия в лявата китка. След неговото отказване в схемата почти не останаха тенисисти от топ 10. Анди Мъри, Стан Вавринка, Новак Джокович и Марин Чилич въобще не пристигнаха за турнира, а Роджър Федерер и Кей Нишикори се отказаха в понеделник.

Поставеният под номер 1 Рафаел Надал е един от малкото останали. Испанецът ще се върне на върха на световната ранглиста в началото на следващата седмица. След отпадането на Цонга, Гофен и Бердих, от първите 10 поставените остават само Надал, Тийм и Григор Димитров, който започва участието си днес.

Ощр от категория Тенис