Намери ни
To Top

Минск е последната спирка за България това лято

Националният отбор на България излиза в последния си мач за лятото, в който ще преследва узаконяване на първата позиция в група D на предварителните световни квалификации. Играчите на Любомир Минчев гостуват в Минск, като до момента са перфектни с 3 победи в 3 мача и са начело в класирането.

Вариантите за оставане начело са два – победа днес или загуба с по-малко от 10 точки срещу Беларус днес. “Лъвовете” вече се справиха с този съперник веднъж, надигравайки бившата съветска република със 78:68 пред родна публика в “Арена Ботевград”.


Националите ни са доста убедителни до момента и са спечелили и трите си двубоя с двуцифрена разлика. Победите на нашите идват със средно 15.6 точки аванс спрямо противника, като те спечелиха на два пъти срещу Португалия и веднъж срещу селекцията на Беларус.

Александър Везенков е името, в което са вперени всички погледи, а той отвръща със средно 16.3 точки, 12.0 борби и 1.7 асистенции на мач. Дий Бост също вкарва по 16.3 точки на мач, добавяйки по 4.3 асистенции, а капитаните Павел Маринов (12.3 точки, 3.3 борби и 3.3 асистенции) и Чавдар Костов (11.7 точки, 3.0 борби и 2.3 асистенции) са другите мотори на нашите.

Лидерът на Беларус е Витали Лютич със 17.5 точки и 5.5 борби на мач, докато голямата звезда на страната Арцьом Парахуски вкарва средно по 11.0 точки и добавяи по 6.5 борби средно на мач.

България продължава към същинските квалификации на 100%, защото първите два тима от всяка група се класират напред, но днес националите ще излязат на паркета в Минск, за да затвърдят отличните впечатления, които оставиха до момента.

Мачът е от 19.30 часа българско време.

Ощр от категория Баскетбол