Намери ни
To Top

Христов бележи, Роудис губи в голов трилър

В истински голов трилър Тампа Бей Роудис на Георги Христов загуби с 3:4 гостуването си на Сейнт Луис в среща от Източната конференция на американската USL. Българският нападател започна като титуляр двубоя на “Тойота Стейдиъм” и престоя на терена през всичките 90 минути. Юношата на Марица (Пловдив) се отличи с гол за 2:2 в 16-ата и жълт картон в 28-ата минута.

Мачът в щата Мисури започна ужасяващо за момчетата на Стюърт Кемпбъл, които губеха с 0:2 до 5-ата минута.


Първо Джаксън се разписа след 60 секунди игра след слаба изява на Лоу в защита, а в 5-ата минута Рудолф удвои. След шокиращото начзало Христов и съотборниците му се събудиха и само в рамките на 26 минути – между 10-ата и 36-ата, стигнаха до пълен обрат.

Първо Шефър се разписа с хубав удар извън пределите на наказателното поле, а в 16-ата минута, при повторния си опит да намери мрежата зад Гринуис, Христов възстанови равенството. В 36-ата пък Портър центрира отдясно и след перфектно изпълнение с глава Патерсън доведе нещата до пълен обрат в полза на Роудис.

Домакините от Сейнт Луис обаче не се отказаха и в крайна сметка стигнаха до изравнително попадение в 67-ата минута, когато Рудолф се бе оставен непокрит в наказателното поле и с глава се разписа за 3:3. В следващите десетина минути Тампа Бей пропусна две чудесни възможности отново да излезе напред в резултата. Така се стигна до последната 90-ата минута, когато след щастлив рикошет в крака на Плева топката се озова в мрежата на гостите.

Въпреки загубата тимът на Жоро Христов продължава да бъде сред лидерите в групата. Тампа Бей Роудис има 37 точки на сметката си след 23 изиграни срещи. Лидер е Шарлът Индипендънс, който е с три повече, но и мач по-малко. Джорджи пък отново е водещ реализатор на тима, като до момента има седем попадения на сметката си – толкова, колкото има и колегата му Патерсън.

Ощр от категория Футбол