Намери ни
To Top

Перник се сдоби с машини за обработване на спортни терени

В спортен комплекс „Миньор“ е доставен пълен комплект машини за обработване на спортните терени в община Перник, съобщи общинският пресцентър. Днес е била приета и последната машина за обработка на терените с изкуствена трева. Съоръжението е първото от своя клас, внесено в България. С него теренът се почиства, а при необходимост се разстилат гранули, които пъддържат изкуствената трева в добро състояние.


Машината е била изпробвана в залата за тренировки в ремонтираната сграда на стадиона в Перник. С нея ще се обработват и терените на игрището „Звезда“ в кв. „Димова махала“, както и останалите 9 открити спортни площадки в града. Четири от тях ще влязат в експлоатация в края на седмицата. Всичките се използват безвъзмездно. Наем се плаща само за един терен в градския парк и предстои неговото обновяване.

Другите три машини вече са доставени на стадиона. Те са за косене на тревата на терена, за отстраняване на мъртви тревни участъци и за наторяване. Общата стойност на съоръженията е малко под 66 000 лева. Разходът е предвиден в поименния списък за капиталовите разходи със сумата от 72 000 лева. В момента се довършва ремонтът на задната фасада на сградата на стадиона с допълнително отпуснати от спортното министерство 50 000 лева за целта.

Ощр от категория Спорт