Намери ни
To Top

Коща заплаши да стачкува цяла година

Голмайсторът на Челси Диего Коща даде много интересно интервю за „Дейли Мейл“, в което отправи сериозни критики към клуба и призова работодателите си да го пуснат без пари в Атлетико Мадрид, при положение че Антонио Конте не го иска на „Стамфорд Бридж“. Испанският национал твърди, че лондончани се отнасят към него като към престъпник и заплаши, че може да прекара цял сезон в Бразилия, без да се връща да тренира с Челси, докато изтече контракта му.

„През януари се случиха някои неща с треньора. Бях на ръба да подновя договора си и изведнъж от клуба дръпнаха ръчната спирачка.


Подозирам, че мениджърът стоеше зад това. Той го поиска. Видях какъв тип човек е. Той си има собствено мнение и това няма да се промени. Уважавам го като треньор, защото той свърши страхотна работа и аз мога да видя това, но като човек – не. Бях с националния отбор на Испания, сам в хотелската стая, когато получих съобщението от Конте. Беше шокиращо, че ми го казва така. Показах го на своите съотборници и те не можеха да повярват, че го е направил. Тогава бях бесен. Сега съм по-спокоен. Не изтрих съобщението. Ако някои ме обвинява, че лъжа, мога да му го покажа. Беше пределно ясен, казвайки ми, че няма да разчита на мен и пожелавайки ми всичко най-добро.

Моята идея е да отида в Мадрид, да тренирам там, да вляза във възможно най-добра физическа форма и да бъда готов за Световното. Говорих с Марина Грановская и й казах, че ако мениджърът не ме иска, моето желание е да отида в Атлетико. Отказах другите оферти. Те искат да ме продадат в Китай или на някой друг отбор.

Ако трябва, ще остана една година в Бразилия, без да играя изобщо. Дори и ако Челси ме глоби и не ми плаща. Ще се върна по-силен. Ако аз съм сгрешил, мога да се върна веднага и да направя, каквото кажат.

Очаквам Челси да ме пусне да си тръгна без пари. Аз не съм искал да напускам, бях щастлив. Когато обаче мениджърът не те иска, трябва да си тръгнеш. Ако попитате всичките ми съотборници, те ще ви кажат същото. Те ме обичат, пращат ми съобщения, че им липсвам“, заяви Коща.

Ощр от категория Трансфери