Намери ни
To Top

Гатлин също смята, че прекаленото чакане е причина за контузията на Болт

Джъстин Гатлин подкрепи атлетите от Ямайка, които обвиниха организаторите на Световното първенство в Лондон за контузията на Юсейн Болт и тъжния край на една голяма кариера. Това се оказва за момента и последното състезание за Светкавицата.

Болт получи щафетата от Йоан Блейк, а Ямайка вървеше към този момент трета след Великобритания и САЩ, като евентуално можеше дори да се надяват на злато или сребро. Но около 50 метра преди края на бягането Болт получи крамп на бедрото и отпадна.


Съотборниците му се оплакаха от почти 45-минутното чакане преди състезанието, което е нарушило подготовката на всички.

„Аз също смятам, че ни задържаха прекалено дълго в помещението за изчакване, каза Гатлин и обвини и телевизиите: Знаете как е на тези състезания. Не зависиш само от себе си и съдиите. Всички трябва да бъдат готови в един и същи момент, а ако не са- започва чакането. Като познавам Юсейн, съм склонен да вярвам, че наистина това е причината за травмата му. Той винаги е така подготвен, че да не се контузи. Следва си програма и не я нарушава. Та дори и състезания е отказвал, защото не е готов. Гатлин, който победи Болт на 100-те метра миналата събота, заяви че се надява ямайската звезда да преосмисли решението си и да се върне на пистата след кратка почивка.

Ощр от категория Спорт