Намери ни
To Top

Революционна промяна във Висшата лига, премахват най-големия й чар!

Революционна промяна във Висшата лига се обмисля да бъде направена в близките години, заяви бившият вицепрезидент на Арсенал Дейвид Дийн. Според Дийн, сега представител на най-гледаното първенство в УЕФА, и в Англия вероятно ще бъде въведена зимна пауза в шампионата.

Както вероятно знаете, Премиър Лийг е единственото първенство в Европа, където няма пауза по което и да е време от сезона. Мачове се играят на 26 декември (т.


нар. Боксинг Дей), както и на 1/2 януари. За мнозина липсата на прекъсване е най-характерното и обичано нещо в първенството, в което спорят Челси, Арсенал, Ливърпул, Юнайтед и Сити.

„Аз съм голям привърженик на зимната пауза. Силно бих желал бих да я видя и при нас, на Острова. Футболистите имат нужда от почивка, а и на феновете това няма да се отрази лошо“, обяснява бившият артилерист. Той е наясно, че масовата част от запалянковците вероятно ще негодуват, тъй като го и страх шампионатът в родината на футбола да не загуби идентичността си, но при сегашното провеждане на Висшата лига се натрупвал много стрес.

Ощр от категория Анализ