Намери ни
To Top

Лудогорец ще търси пълна промяна с Херо

След три провала от началото на сезона собствениците на Лудогорец потърсиха пълна промяна. В клуб, който не признава нищо друго освен победата, нев-лизането в групите на Шампионската лига след отпадане от по-слаб съперник, равенството с Локо Пд у дома и изпусната Суперкупа, нямаше как да бъде подминато с лека ръка. Още повече че смяната на Георги Дерменджиев бе отдавна предизвестена. И тя няма нищо общо със загубата от Ботев Пловдив с дузпи в сряда вечер на „Лазур“.


След срещата треньорът първо каза, че съдбата му е в ръцете на собствениците, а след това, вече наясно какво става, все пак подаде оставка за пред хората. Вчера в ранния следобед на сайта на разградчани се появи следното съобщение. „Ръководството на ПфК Лудогорец прие оставката на старши треньора Георги Дерменджиев. Наставникът на отбора заяви категорично желание да напусне поста след загубата в мача за Суперкупата на България в сряда. В четвъртък ПФК Лудогорец стартира спешни преговори с няколко родни и чужди специалисти, като целта е до първия плейофен мач от Лига Европа срещу Судува на 17 август в Разград тимът да има нов треньор.

Ръководството Лудогорец благодари на Георги Дерменджиев за съвместната работа през годините, както и за неговата съпричастност към проекта „Лудогорец“ от самото му начало.

Дерменджиев има огромни заслуги за шестте шампионски титли, както и за евроуспехите на отбора. Целият екип на Лудогорец желае на Георги Дерменджиев много успехи в бъдещата му кариера. Той винаги ще е добре дошъл на „Лудогорец Арена“.

Георги Дерменджиев изгоря, за да дойде да свети Димитър Димитров. Това бе ясно от доста време. Изчакваше се само подходящият момент, факт е, че още преди време Херо бе канен в Разград, но отказа. Преговорите с него са били дълги, като са помагали и странични хора. Положителният отговор на бургазлията е дошъл доста трудно и се е налагало дълго време да бъде убеждаван. Преди седмица Димитров заяви, че няма да поеме тима след отпадането на разградчани от Апоел Беер Шева в Шампионската лига, но не отрече за преговори… Ясно е, че такива са били в ход доста преди мача с Ботев за Суперкупата и „Тема Спорт“ нееднократно в предишни броеве подсказа за това, което се гласи в Разград.

Пристигането на Херо наистина ще разтърси Лудогорец. Защото никога досега клубът не е бил оглавяван от толкова остър и експлозивен треньор. Точно такъв е характерът на специалиста. Той е доста по-различен от Георги Дерменджиев, Стойчо Стоев, Бруно Рибейро и дори Едуард Ераносян. От съблекалня, пълна с чужденци, Димитров все пак ще завари познато име – Абел Анисе. Именно треньорът го доведе в България и показа качествата на мадагаскареца в Черноморец. Той познава отлично и бившия вратар на бургазлии Владислав Стоянов, а преди време бе препоръчал на Левски Светослав Дяков. Димитров ще се сблъска с колектив, в който тартори са бразилците. И ще е доста интересно да видим как твърдата му ръка ще се отрази на поведението на латиноамериканците. Любопитно ще е да се проследи и как остър камък като Димитров ще мели брашно с Кирил Домусчиев?!

Треньорът ще взима колосална за българските стандарти заплата. Месечното му възнаграждение ще е значително по-високо от това на Георги Дерменджиев. И на този фон от него ще се очаква да направи Лудогорец по-силен. Не е изключено в кратки срокове Херо да извърши доста промени в отбора. Той едва ли ще търпи някой да лежи на стара слава.

Едно е сигурно – с кибритлия като него начело в Разград ще стане повече от интересно.

Ощр от категория Анализ