Намери ни
To Top

Моуриньо скочи на Роналдо: Търсеше фаул във всяка ситуация

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо остана доволен от играта на своя отбор въпреки загубата с 1:2 от Реал Мадрид за Суперкупата на на Европа. „Доволен съм от много аспекти на нашата игра. Все пак срещу нас е Реал Мадрид, а в английската Висша лига няма отбор от нивото на Реал. Ние имаме класен състав, но просто Реал е от друго ниво, там има играчи с нереални качества.


Не може да повториш полузащитата на Реал – няма втори Модрич, нито Кроос, нито Иско или Каземиро. Хареса ми как реагира нашият отбор при 0:2. Успяхме да върнем един гол, а след това Рашфорд имаше прекрасен шанс да изравни. Борихме се до последната секунда“, коментира Моуриньо.

Португалецът изрази претенции към съдийството заради гола на Каземиро. Моуриньо не пропусна да се заяде и с Кристиано Роналдо, като по неговите думи звездата на Реал е влязъл в края на мача със задачата да бави времето: „Каземиро вкара от засада. И двата отбора имаха своите положения. Те доминираха през първото полувреме, ние – през второто. Накрая, когато влезе Роналдо, той търсеше фаул във всяка ситуация и бавеше времето“, каза още Моуриньо.

Португалският специалист е първият, който губи мач за Суперкупата на Европа за трети път. Моуриньо има на сметката си поражения в този мач с Порто през 2003-а, а след това и с Челси през 2013 година. Мениджърът на Манчестър Юнайтед направи вечерта незабравима за едно момче на стадиона в Скопие. След като получи медала си за финалист в сблъсъка за Суперкупата на Европа, португалецът веднага го сложи в джоба си. Дори не дочака да изгледа короноването на Реал, а веднага се отправи към сектора с фенове на червените дяволи. Пред него извади медала и го подари на непознато момче. После се поклони на феновете и се оттегли. „Дори когато печеля, се прибирам у дома и просто хвърлям медала някъде вкъщи. Медалите просто стоят там и събират прах. А представете си, когато съм загубил. Но този медал сега ще е нещо много специално за това момче“, обясни Жозе.

Ощр от категория Футбол